Биопчелин „Начеви“

Регион: гр. Калофер

Произвежда: Акациев, Билков, Манов мед, Прополис, Цветен прашец, Клеева тинктура


За контакти:

Калофер, ул. „Боян Ботев“ 33
Мобилен телефон: 0889 19 73 16
0887792763
Мейл: ttania1966@abv.bg
Фейсбук: Таня Начева

Пчелинът на Цвятко Начев стопанисва 200 кошера, разположени на четири места сред чистата и опазена природа на Калоферския Балкан. Пчелите събират мед от акация. липа и стотиците цветя и билки: лавандула,къпина, шипка, подбел, дива коприва…
Пчелинът има сертификат за биологично производство от 2004 година.

„Начеви“ произвежда от 2 000 до 4 000 кг. акациев, билков и манов био мед годишно, също и други пчелни продукти: пчелен восък, прополис, цветен прашец. Най-новият продукт на биопчелин „Начеви“ и клеева тинктура.

Цвятко Начев е учител по професия. Използва всяка свободна от училище минута, за да навести кошерите си. Запалил се по меда от баща си, който имал няколко кошера. В производството и продажбите му помага съпругата му Таня, също учителка.
Начев е един от първите производители, подпомагани от проекта „За Балкана и хората“, които са  регистрирани за директни доставки по Наредба 26 на Министерството на земеделието и храните.

Биомед и пчелни продукти от пчелина на Начеви можете да си купите чрез поръчка пряко от тях, на панаири и изложения, както и всяка събота на пазара в софийския квартал „Борово“. 
 


Продукти на този производител

Манов биомед
Билков биомед
Акациев биомед